Zorgverzekering vergelijken

De tijd is weer bijna aangebroken om de zorgverzekeringen weer eens onder de loep te nemen en aan het vergelijken te slaan. Je mag in Nederland één keer per jaar veranderen van zorgverzekering. Verzekeringsmaatschappijen veranderen hun premies en verzekeringspakketten ieder jaar. Daarom is het goed om jaarlijks voor jezelf na te gaan of je nog wel tevreden bent met je huidige verzekeraar en om te kijken of er een andere verzekeraar is die je een beter aanbod kan geven.

 

Vanaf wanneer kan ik vergelijken en overstappen?

 

Je kunt hier rond half november mee beginnen, want dan maken de zorgverzekeraars de premies voor het nieuwe jaar bekend. Hier krijg je ook een brief over, dus dat is dan gelijk je reminder om weer eens goed na te denken of je huidige zorgverzekering nog wel bij je past en nog steeds aan jou wensen voldoet. Blijf op de hoogte van de zorgverzekering 2017 op Overstappen.nl.

 

zorgverzekering

 

Waar moet ik op letten bij een zorgverzekering?

 

  • Het basispakket
    Kijk goed na welke zorg er vergoedt wordt in het basispakket. Het basispakket wijzigt namelijk jaarlijks. Het kan dus voorkomen dat er bepaalde zorg niet meer vergoedt wordt die eerst wel werd vergoed. Let hier dus goed op. Kies indien nodig voor een aanvullende dekking als deze zorg niet meer in je basispakket zit.
  • • Aanvullende dekkingen
    Kijk goed na welke zorg je denkt nodig te hebben in het nieuwe jaar. De meest gekozen aanvullende dekkingen zijn tandzorg, fysio en alternatieve geneeswijzen. Soms is het voordeliger om eventuele extra zorgkosten zelf te betalen in plaats van er elke maand premie voor te betalen.
  • • Eigen risico
    Als je denkt dat je volgend jaar weinig zorgkosten zal hebben, is het niet onverstandig om een hoog vrijwillig eigen risico te nemen bij het kiezen van je nieuwe pakket/zorgverzekering. Je maandelijkse premie wordt lager als je een hoger eigen risico neemt. Hierdoor profiteer je van de goedkoopste zorgverzekering via Overstappen.nl. Het is alleen niet te hopen dat je dan toch ineens flink ziek wordt of bijvoorbeeld een ongeluk krijgt; dan is namelijk een flink deel voor eigen rekening en in de meeste gevallen moet je dit ook in één keer kunnen betalen.
Inez

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *