Wat doet een kinderdagverblijf?

Hoe regel ik de opvang van mijn kind?
Als je zwanger bent en je wilt blijven werken, doemt vroeg of laat de vraag op hoe je de opvang van je kind regelt. Een optie is om je kind naar een kinderdagverblijf te brengen. Maar wat doet een kinderdagverblijf nu precies?

De taken van een kinderdagverblijf
Een kinderdagverblijf is letterlijk een plaats waar kleine kinderen “de hele dag verblijven”. Kinderdagverblijven, afgekort “kdv’s” verzorgen dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Je kind krijgt bij een kinderdagverblijf te eten, wordt er verschoond, kan er slapen en er wordt met hem of haar gespeeld. Ook hebben de meeste kdv’s veel aandacht voor de ontwikkeling van de kinderen die zij opvangen.

Warme maaltijden
De openingstijden zijn vaak ruim. Soms kun je je kind al vanaf 07.00 uur brengen en de meeste kdv’s sluiten tussen 18.00 en 19.00 uur. Je hebt dus meestal tijd genoeg om je kind te brengen voordat je naar je werk gaat en om hem of haar ‘s avonds weer op te halen. Sommige kinderdagverblijven bieden zelfs warme maaltijden aan! Natuurlijk kun je jouw kindje ook later brengen en wat eerder weer ophalen. Voor werkende ouders kan een kinderdagverblijf een uitkomst zijn. Maar is het ook leuk voor de kinderen zelf?

Blije kinderen
Natuurlijk is deze vraag niet makkelijk te beantwoorden, maar de meeste kinderen die naar een kinderdagverblijf in Breda gaan, zeker de peuters, vinden dat heel leuk. Veel kdv’s hebben mooi en uitdagend speelgoed en vaak een speelplaats waar kinderen kunnen ravotten. En natuurlijk zijn er altijd kinderen om mee te spelen! Op sommige kinderdagverblijven worden kinderen van 0 tot 4 jaar op een groep bij elkaar geplaatst, terwijl andere kinderdagverblijven groepen hebben voor kinderen van 0 tot 2 jaar en van 2 tot 4 jaar. Wil je je kind naar een kinderdagverblijf brengen, ga dan gewoon bij een paar kdv’s kijken. Het belangrijkste daarbij is: luister naar je gevoel!

Inez

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *