Waarom gedraaide yoga-oefeningen goed voor je zijn

Yoga heeft op dit moment nog niet de reputatie die het eigenlijk zou moeten hebben, naar mijn mening. Er is nog steeds een grote groep mensen die de sport bestempeld als zweverig en onzinnig. ‘’Dat is iets voor hippies’’ hoor je regelmatig. Echter is inmiddels lang en breed bewezen dat het meer is dan een beetje zweverigheid. Zowel de lichaam als de geest is gebaat bij yoga-oefeningen, en het is dus eerder onzin om het niet te doen dan om het wel te doen! In dit artikel wordt een kleine greep uit alle bestaande yoga-oefeningen behandeld; de gedraaide oefeningen.

Flexibiliteit

De zogenaamde gedraaide yoga-oefeningen zorgen er voor dat je rug flexibeler wordt dan die nu is. Vaak krijgen mensen naarmate de leeftijd stijgt steeds vaker last van een stijve rug. De zojuist genoemde yoga-oefeningen zorgen er dus voor dat dit tegengegaan wordt. Door deze bewegingen zorg je er namelijk voor de spieren en gewrichten soepel gehouden worden. Het afzonderlijk van elkaar bewegen van de rugwervels heeft een bijzonder positief effect. En vraag een willekeurige bejaarde wat hij of zij ervan zou vinden om dat eerder geweten te hebben!

Waarom gedraaide yoga-oefeningen goed voor je zijn

Gedraaide yoga-oefeningen zorgen voor meer flexibiliteit en versteviging van de spieren. Daarnaast zijn er nog meer redenen waarom gedraaide yoga-oefeningen goed voor je zijn.

Ontspannen

De gedraaide yoga-oefeningen zorgen er tevens voor dat je borstspieren, rugspieren en schouders makkelijker kunnen ontspannen. Vooral de liggende oefeningen hebben hier een grote positieve invloed op. Door voor een lange tijd in deze houding te blijven zitten, liggen of staan gebruik je de totale yoga ademhaling. Bij iedere keer dat je een teug lucht uitademt laat je de spanning in het lichaam los.

Stress

De bovengenoemde ontspanning heeft een opvallend groot effect op de stress waar veel mensen in onze huidige samenleving mee kampen. De kans is dus vrij groot dat jij ook bij deze groep mensen hoort en veel baat kan hebben bij de gedraaide yoga-oefening.

Uiteindelijk is het altijd erg belangrijk dat je zelf gelooft in wat je gaat doen. Dus pak je yogamat erbij, en geniet!

Inez

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *