Medische klompen

Het belang van medische klompen

Mensen in de zorg, zoals artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis, lopen en staan heel veel. Het is voor hun eigen gezondheid van belang dat ze goede schoenen dragen. Daarnaast is de hygiëne uiteraard ook van groot belang. Er kan bloed of urine op je schoeisel komen, ze moeten dus snel en makkelijk schoongemaakt, maar ook eenvoudig aan en uitgetrokken kunnen worden. Medische klompen zijn speciaal voor medisch personeel gemaakt en dus uitermate geschikt om te gebruiken tijdens je werk. Ze bieden belangrijke ondersteuning aan je lichaam, zoals je voeten en enkels, maar ook je rug en je nek. Medische klompen zijn schokdempend, hebben anatomisch gevormde voetbedden en een antislipzool. Er zijn modellen met een houten binnenzool voor extra comfort tijden het lopen en staan. Deze klompen zijn heel eenvoudig te reinigen, wat de hygiëne ten goede komt. Dat is zeker in een omgeving als het ziekenhuis of zorginstellingen van groot belang.

Soorten en modellen klompen

Vroeger waren medische klompen wit, maar tegenwoordig zijn ze in allerlei kleuren en modellen krijgen, zodat je ze aan kledingstijl aan kunt passen. Uiteraard zijn er ook modellen die speciaal voor dames of voor heren gemaakt zijn. Je kunt onder meer kiezen uit modellen met een open hiel en een gesloten hiel, maar er zijn ook speciale sportschoenen die voor onder meer mensen in de zorg gemaakt zijn. Deze bieden het voordeel dat ze met veters stevig aan je voeten zitten. Bepaalde klompen hebben een bandje dat je naar voren of achter kunt dragen voor extra stevigheid en comfort. De klompen hebben vaak een leuk speels motief of ze zijn effen met mooie kleuren, zoals groen, blauw of roze of wit met een andere kleur. Voor wie daar de voorkeur aan geeft, zijn deze medische klompen ook in neutraal zwart of wit verkrijgbaar. Het materiaal kan van kunststof, leer, nylon of rubber zijn. De zool is meestal van rubber of kunststof.

medische klompen

Medische klompen zijn er in veel verschillende soorten en maten.

Klompen voor de operatiekamer

In de operatiekamer moeten andere klompen gedragen worden dan daarbuiten voor de hygiëne.
Er zijn klompen die speciaal voor mensen die op de operatiekamer werken gemaakt zijn en die dus voldoen aan de strenge eisen die eraan gesteld worden door het RIVM. Deze klompen zijn uiteraard eenvoudig schoon te maken, maar ze zijn ook te desinfecteren en bestand tegen chloor en alcohol en ze kunnen in de wasmachine op hoge temperaturen in de wasmachine gewassen worden, iets wat een vereiste is. Er zijn medische klompen op de markt die in de autoclaaf gesteriliseerd kunnen worden. Er is veel voor te zeggen deze klompen aan te schaffen als je op de operatiekamer werkt, omdat reiniging in dit apparaat op zeer hoge temperaturen plaatsvindt. Dit geeft de grootste kans dat schimmels gedood worden. Operatieklompen moeten tegen bepaalde reinigingsmiddelen kunnen en aan de voorkant gesloten zijn om de voeten te beschermen tegen scherp materiaal als dat valt. Het is ook heel belangrijk dat de klompen antistatisch zijn om eventuele elektrische schokken te voorkomen.

Inez

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *