Is de schijf van vijf verouderd?

Steeds meer mensen gaan tegenwoordig op dieet en soms is het niet eens per se om af te slanken. Mensen willen gezonder eten en drinken, kopen een blender en gaan bezig met smoothies maken. Hoe verser kun je het hebben en vooral het feit dat er hier alleen fruitsuikers in voorkomen, dat is toch allemaal mooi meegenomen? Er zijn intussen veel vegetariƫrs in de wereld en ook mensen die helemaal geen dierlijke producten eten, wat veganistisch wordt genoemd. In welke zin geldt voor hun dan de Schrijf van Vijf? Zouden zij dan helemaal niet meer gezond eten?

Noodzaak

Eten is een pure noodzaak, net als drinken, bewegen, slapen en naar het toilet gaan. Vaak proef je vanzelf een smaak in je mond, die aangeeft waar jij behoefte aan hebt. Echte kenners weten vanzelfsprekend eerder om welke stof het gaat of waar iemand last van heeft en wat voor vitamine of mineraal er te kort is in het lichaam. Heb je toevallig trek in spinazie, dan zegt het voldoende, dat jouw lichaam schreeuwt om meer ijzer. En wanneer je niet van spinazie houdt, zijn er tal van voedingsstoffen waar ijzer in te vinden is. Sommige vitamines en mineralen heeft het lichaam in elk geval nodig. Denk maar aan vitamine C en bepaalde B’s. Zwangere vrouwen, kinderen beneden de 12 jaar en vrouwen in de overgang hebben meer vitamine D nodig. En mensen die vaak last hebben van misselijkheid en/of hoofdpijn, jeuk op de huid en vaak moe zijn, kunnen weleens een ijzertekort hebben.

Met je tijd mee

Je wordt vanzelf met je tijd mee genomen, de wereld om je heen verandert en jij verandert vanzelf mee. De winkeliers in verkoop van groenten en fruit veranderen hun assortiment en de vegetarische slager doet zijn intrede. Er wordt gecombineerd met superfoods en in bijna alle grotere supermarkten en warenhuizen kom je deze speciale producten tegen. De Schijf van Vijf is allang niet meer wat het geweest is, maar wanneer je de regels opvolgt van de Schijf van Vijf neem ook jij gegarandeerd een gezonde leefstijl aan.

Inez

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *