Hoog laag bed voor thuiszorg

Wanneer u zorg op bed nodig heeft, is het verstandig een hoog laag bed aan te schaffen. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw verzorgers biedt dit vele voordelen ten opzichte van een normaal bed. Een hoog ;aag bed is een comfortabel bed dat in hoogte verstelbaar is. Vaak kunt u daarbij het bovenste gedeelte afzonderlijk van het voeteneind verstellen. Rechtop zitten in bed is dus geen probleem meer en ook het in en uit bed stappen wordt op deze manier een stuk eenvoudiger.

Voordelen van een verstelbaar bed

Dat een hoog laag bed in hoogte verstelbaar is, heeft veel voordelen voor de verzorger en de patiënt. Voor de patiënt is het fijn dat deze op een comfortabel bed ligt, maar ook in bed een goede zithouding aan kan nemen waarbij de rug ondersteund wordt. Dat maakt het eten op bed makkelijker en is ook prettig bij visite. Tevens maakt een hoog laag bed het voor de patiënt een stuk gemakkelijk om in en uit bed te komen. Doordat de hoogte van het bed zo ingesteld kan worden, dat bij het uitstappen uw voeten in direct contact staan met de grond, stapt u zo het bed uit. Daarnaast biedt een hoog laag bed ook voor de verzorger van de patiënt vele voordelen:

  • geen blessures meer aan bijvoorbeeld rug
  • makkelijk onder het bed door stofzuigen zonder te bukken
  • het bed opmaken op de ideale hoogte

Doordat het bed op de gewenste werkhoogte van de verzorger geplaatst kan worden, kampt deze minder snel met blessures. Rugpijn bijvoorbeeld, wat vaak voorkomt bij verpleegkundigen die veel gebukt moeten staan. En na de (dagelijkse) verzorging kunt u het bed gewoon weer terugplaatsen naar de gewenste hoogte van de patiënt. Wat ook een voordeel biedt, is dat er eenvoudig onder het bed schoongemaakt kan worden. Zonder te bukken stofzuigt u zo onder het bed door. En als het hoog laag bed dan toch al op de goede hoogte staat, kunt u direct eenvoudig het bed opmaken.

Een hoog laag bed kopen

Bij het kopen van een hoog laag bed heeft u keuze uit veel verschillende modellen. Welk model het beste bij u past is geheel afhankelijk van uw wensen. Gaat u voor een nieuw model, of toch liever een wat goedkoper tweedehands hoog laag bed. De gebruikte hoog laag bedden worden uiteraard altijd gekeurd en getest, alvorens ze te koop worden gezet. Zo bent u ook met de tweedehands modellen altijd verzekerd van een goed bed. Het grote voordeel van een nieuw hoog laag bed is de langere garantietermijn, maar wellicht vindt u het ook wel een prettige gedachte dat het uw eigen hoog laag bed is en deze niet eerst elders in de kamer heeft gestaan. De hoog laag bedden kunt u eenvoudig online bestellen, maar het is ook mogelijk om de hoog laag bedden te bekijken in de showroom. En uiteraard kunt u er ook bijpassende nachtkasten, zorgmatrassen en papagaaien bij bestellen om het gemak nog groter te maken

Inez

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *