Fysiotherapie in het basispakket zorgverzekering?

Alleen bij uitzonderlijke gevallen

Elke fysiotherapeut zal zeggen: blijf in beweging. Het scheelt je in kosten, vooral wanneer er maar enkele behandelingen binnen het basispakket vallen. Zo gaat het al enige jaren. Voorheen waren er nog zorgverzekeraars, die een standaard aantal behandelingen vanuit het basispakket vergoedden. Tegenwoordig moet je hier uitgebreid voor zijn verzekerd. Alleen chronisch zieken krijgen een voorkeursbehandeling en in sommige andere gevallen kan een verzekerde met doktersverklaring nog iets meer voor elkaar krijgen.

Wat kun je zelf doen

Bewegen is goed voor iedereen, ook al ben je er niet altijd toe in staat. De fysiotherapeut kan een begin geven aan een reeks oefeningen voor thuis. Deze specialist heeft inzicht in verschillende vormen van bewegen en weet wat er passend is in elke situatie. Bij sommige praktijken kun je een abonnement nemen zoals bij een sportschool. Je blijft dan fit, maar volgens het programma dat je fysiotherapeut jou heeft voorgeschreven. Andere praktijken bieden deze extra service gratis aan. Het is vaak even puzzelen bij welke praktijk je wat krijgt maar het feit blijft dat meer dan 9 behandelingen er jaar beslist welkom is. Voor iedereen.

Risico

Een uitzondering maken heeft altijd consequenties. Voor een verzekeringsmaatschappij is het een risico om fysiotherapie in het basispakket toe te voegen, omdat er vanzelf meerdere soorten vergoeding zullen volgen. Voor jou als verzekerde zou het een risico kunnen zijn, dat je iets eerder bij de fysiotherapeut belandt dan noodzakelijk. Je kunt veel zelf doen, zorgen dat je spieren niet overbelast raken, een juiste houding aannemen en vooral veel blijven bewegen. Voor de verzekeraar is een uitzondering maken vaak een opening naar veel meer nieuwigheden. Als het een kan, kan het ander vaak ook. Waarom hier wel een uitzondering maken en op een ander belangrijk onderdeel niet. Er zal beslist menigeen discussie worden aangewakkerd.

Inez

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *