De elektronische sigaret

Het is algemeen bekend dat het roken van sigaretten de gezondheid niet ten goede komt. De nicotine, afkomstig van tabak, is een verslavende stof waardoor toch veel mensen blijven roken. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede hulpmiddelen en alternatieven te verkrijgen om het stoppen met roken aan te moedigen. Een van de alternatieven is de elektronische sigaret ofwel E-sigaret. In dit artikel alle voordelen van betreffend voorwerp.

Gevaarlijke stoffen
In tabaksrook zitten vele verschillende chemische stoffen. Deze stoffen zijn giftig en zelfs kankerverwekkend. In Nederland alleen al sterven per jaar zo’n 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en de levensverwachting voor rokers is over het algemeen al minder hoog. Bij de elektronische sigaret is sprake van afgifte van nicotine maar worden de meeste van de andere chemische stoffen weggenomen. Hierdoor is de overstap op de E-sigaret niet moeilijk maar wel 95% gezonder.

Prijs
Het roken van sigaretten is duur. Uitgaande van een pakje sigaretten per dag tegen de gemiddelde prijs kost roken per jaar al snel €1400. Een elektronische sigaret kan al worden aangeschaft voor 20 euro en de e-lequids om deze bij te vullen kosten zo’n 3 euro. De lequids gaan een week mee waardoor het roken van een elektronische sigaret €175 per jaar kost. Dit is ruim 8x goedkoper.

De elektronische sigaret

Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid. Toch is stoppen vaak lastig. De elektronische sigaret biedt een oplossing.

Sociaal
Veel mensen hebben een hekel aan rokers en de geur van tabaksrook. De damp van een elektronische sigaret is compleet geurloos. Het stinken van of naar de rook is dan ook verleden tijd. E-sigaretten zijn toegestaan op verschillende openbare plekken en op straat hoeft u zichzelf minder bezwaard te voelen tijdens het roken.

Gezondheid
Natuurlijk blijft het grootste voordeel de tegemoetkoming aan uw gezondheid. Hierbij gaat het niet alleen om de levensverwachting en risico’s welke gevormd worden door de gevaarlijke stoffen. U merkt direct een verschil in conditie en reuk/smaakvermogen.

Inez

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *